Menu Zavřít

Už je to v suchu

6. 9. 2002
Autor: Euro.cz

TPCA Kolín

ebf - tip - debata

KOLÍN (ČTK, han) – Konsorcium firem IPS Skanska, Stavby
silnic a železnic, Dopravní stavby a Geosan dokončilo minulé pondělí v Kolíně přípravu průmyslové zóny pro stavbu automobilky Toyota-PSA. Postup prací v minulých týdnech zbrzdilo deštivé počasí. „Propad se ale podařilo smazat díky několikatýdennímu předstihu prací, který si dodavatel od zahájení stavby vytvořil,“ řekl kolínský radní Vít Kosina. „Nestihly se provést pouze některé zkoušky kvůli mokrému terénu,“ dodal.
Staveniště město převzalo minulý čtvrtek a zahájí na něm stavbu čistírny odpadních vod. Nyní vyhodnocuje výběrové řízení na jejího dodavatele. Kolín začne v zóně také stavět vodovod, kanalizaci a silnici. Podle Kosiny už nic nebrání tomu, aby také automobilka zahájila stavbu továrny.
Terénní práce v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry začaly v
květnu. Na území o rozloze 125 hektarů bylo třeba odtěžit kolem tří milionů metrů krychlových zeminy. Většinu nákladů, které mají v souvislosti s vybudováním zóny dosáhnout zhruba 1,2 miliardy Kč, uhradí stát.
PSA a Toyota se rozhodly investovat v Kolíně přes 1,5
miliardy eur do výroby minivozů značek Peugeot, Citroën a Toyota. Základní kámen automobilky byl položen 10. dubna, výroba má začít v roce 2005.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).