Menu Zavřít

Územní rozhodnutí je na světě

10. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Orco Property Group

EBF24

PRAHA (bor) – Společnost Orco Property Group učinila další krok k výstavbě nového sídla Rádia Svobodná Evropa. Pro projekt získala územní rozhodnutí a čeká už jenom na udělení stavebního povolení. „Nyní úzce spolupracujeme s radnicí Prahy 10 na optimálním řešení, které by vyloučilo nepříznivé dopady na městskou část a její obyvatele,“ uvedl Steven Davis, senior viceprezident společnosti Orco Property Group. Firma předpokládá, že budovu, která vyroste na Hagiboru mezi ulicemi Vinohradská a Izraelská, dokončí v roce 2008.
Orco Property Group uzavřela loni s Radio Free Europe/Radio Liberty smlouvu na výstavbu a následný pronájem 23 tisíc metrů čtverečních na patnáct let s možností prodloužení na dalších 30 let. „Tato smlouva na 5,4 milionu dolarů za rok je největší nájemní transakce v historii Orca,” uvedla společnost.
Rádio Svobodná Evropa přesídlí do kancelářské budovy kategorie A. Projekt zahrnuje pětipodlažní hlavní budovu, hlavní vstupní objekt, servisní vstupní objekt a dvě fontány. Architektonické řešení budovy navrhlo studio Cigler Marani Architects.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).