Menu Zavřít

V automobilové stopě

22. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Cargo Partner

MMF24

PRAHA (mat) - Rakouská spediční společnost Cargo Partner nasměrovala svou zatím největší zahraniční investici do České republiky. „V Praze postavíme v druhé polovině letošního roku velké logistické centrum,“ potvrdila týdeníku EURO mluvčí společnosti Monika Hutterová. Cargo Partner investuje do nové haly více než 9,5 milionu eur. Kde logistické centrum vyroste, Hutterová odmítla upřesnit, rakouský internetový server derStandard.at však již uvedl, že si firma vybrala lokalitu poblíž ruzyňského letiště, kde sídlí její pražská pobočka.
Cargo Partner právě dokončuje logistický areál o rozloze 8000 metrů čtverečních v západní části bratislavské Petržalky, v blízkosti hranice s Rakouskem a Maďarskem. Investice firmy na Slovensku přesáhly šest milionů eur. Expanzí na východních trzích rakouská společnost zřejmě následuje asijský automobilový průmysl. Na Slovensku začala nedávno vyrábět Kia, podobně se velkému zájmu asijských investorů těší Česká republika.
Mezinárodní společnost Cargo Partner, která se zabývá leteckou, námořní a kamionovou přepravou, byla založena v roce 1983. Ve třinácti zemích Evropy ji reprezentuje téměř 40 poboček. V České republice, kde má zastoupení v Praze a Brně, loni firma podle předběžných výsledků zvýšila tržby o 89 procent na 550 milionů korun. Tržby celé společnosti v Evropě přesáhly za minulý rok 190 milionů eur, což znamená meziroční nárůst o více než 30 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).