Menu Zavřít

V Košířích vyroste Arboretum

3. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Ikano Properties

MMF24

Příležitostí na tuzemském rezidenčním trhu se rozhodla využít i švédská společnost Ikano Properties, která se dosud věnovala především rekonstrukcím administrativních budov. Pro svůj pilotní bytový projekt si vybrala pražské Košíře. Celková výše investice dosáhne 750 milionů korun.
Komplex bytových a rodinných domů s názvem Arboretum vyroste v blízkosti bývalé usedlosti Šmukýřka. Autor projektu Petr Suske z ateliéru Skupina ekologické architektury SEA použil v duchu skandinávské tradice především přírodní materiály, na střechy domů umístil trávníky. Pět domů zahrnuje 152 jedno až čtyřpokojových bytů. V areálu se nacházejí i čtyři řadové trojpodlažní vily. Součástí projektu jsou podzemní parkovací stání.
Ikano Group původem ze Švédska je dnes mezinárodní společností se sídlem v Lucembursku. Skupina je tvořena několika divizemi, které se specializují na asset management, finančnictví, pojišťovnictví, maloobchod a reality. Firma působí v Evropě, Asii a Severní Americe. V Česku se Ikano Properties zatím soustředila na projekty v centru Prahy. Mezi nejvýznamnější patří kancelářský a prodejní komplex Stará Celnice na náměstí Republiky nebo administrativní budova v Pařížské ulici.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).