Menu Zavřít

V Německu se podle úřadů pohybuje 224 nebezpečných cizinců

8. 1. 2017
Autor: čtk

V Německu se v současné době pohybuje 224 cizinců znamenajících hrozbu. Úřady 62 z nich zamítly žádost o udělení azylu a tyto osoby by měly neprodleně zemi opustit.

Uvedených šest desítek nebezpečných lidí má povinnost z Německa odjet, a mělo by být okamžitě deportováno. Vzhledem k tomu, že tyto osoby většinou nemají platné osobní doklady, je to však mnohdy velmi obtížné, poznamenal nedělník Welt am Sonntag s odvoláním na informace spolkového ministerstva vnitra.

Spolkový kriminální úřad (BKA) podle nedělníku registruje celkem 550 lidí znamenajících hrozbu. Ne všichni se ale v současné době nacházejí na území Německa.

ebf - tip - debata

Názorným příkladem problémů s deportacemi nebezpečných cizinců je případ Tunisana Anise Amriho, který v prosinci najel kamionem do předvánočního trhu v Berlíně. Zabil přitom 12 lidí a desítky dalších zranil. Amri byl v Německu zařazený na seznamu potenciálně nebezpečných islamistických extrémistů, ale nemohl být deportován, protože u sebe neměl pas a tuniské úřady s vydáním potřebných dokumentů otálely.

Čtěte také:

Německo chce prodloužit hraniční kontroly na řadu měsíců

Z Německa letos dobrovolně odešlo nejvíce migrantů za 16 let

Collier: Nacionalismus je pro moderní stát nezbytný


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).