Menu Zavřít

V novém za sto milionů

16. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Hotel Jalta

EBF24

PRAHA (men) - Jeden z nejznámějších pražských hotelů, Jalta na Václavském náměstí, prošel výraznou rekonstrukcí. Úpravy, které začaly v loňském roce, měly zachovat původní styl 50. let s důrazem na restaurované chromování, koberce s geometrickými vzory a schodiště s kovovým zábradlím lemovaným originálními ornamenty.
V objektu se nachází 94 pokojů, které renovovala firma A2 Design Source. Do budoucna se předpokládá rozšíření hotelu o 19 nových apartmánů směrem k zadnímu traktu a také výstavba moderního fitness centra. V celém zařízení je nyní k dispozici Wi-Fi připojení k internetu. K již renovované části hotelu patří kongresové centrum.
Jaltu vlastní investiční společnost Flow East, která ji získala v roce 2003 od japonských investorů. „Celá renovace hotelu včetně chystané výstavby fitness a wellness centra a nových pokojů v zadním traktu bude stát zhruba sto milionů korun,“ řekl Jan Adámek, generální manažer hotelu Jalta. Dodal, že společnost počítá s novými pokoji do dvanácti měsíců, přibližně ve stejné době by mělo být otevřeno také fitness a wellness centrum.
Hotel se angažuje ve Sdružení Nového Města pražského, které se snaží o snižování kriminality, řešení problémů s dealery drog, o odstranění pouliční prostituce či zabránění rozdávání letáků na Václavském náměstí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).