Menu Zavřít

V Příbrami hoří v areálu Ravaku. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

17. 8. 2018
Autor: čtk

V Příbrami hoří v průmyslovém areálu výrobce bazénů a koupelen Ravak. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Třetí stupeň požárního poplachu se vyhlašuje, pokud oheň ohrožuje části areálu podniku. V areálu byli zaměstnanci, všichni se nejspíš stihli evakuovat, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Tuto informaci potvrdil i příbramský starosta a bývalý člen představenstva Ravaku Jindřich Vařeka (ANO).

Podle Kerekové hoří hala, ve které je například pryskyřice na výrobu van. Vařeka řekl, že podle zaměstnanců začalo hořet na stroji, který stříká vany polyuretanem. Hasiči se nemohou do haly dostat, hasí proto zvenku z výškové techniky. Na místo se sjíždějí profesionální i dobrovolní hasiči ze širokého okolí.

Vařeka řekl, že město zatím neupozorňuje místní, aby nevětrali. Na místo podle něj míří chemická laboratoř, která bude měřit zplodiny unikající do ovzduší. Dodal, že v hale podle dostupných informací nikdo nezůstal, všichni se stihli evakuovat.

Dým je vidět z několikakilometrové vzdálenosti, hala na místě stále hoří plamenem a hasiči dopravují vodu k uhašení požáru v cisternách. Policie uzavřela přilehlou Obecnickou ulici. Server pribram.cz uvedl, že v objektu mohou být tlakové lahve.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý - zvláštní, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

MMF24

Ravak je česká akciová společnost vyrábějící vybavení koupelen. Vyrábí například umyvadla, sprchové kouty, vany nebo koupelnový nábytek.

Čtěte také:

Požár haly Hostivaři způsobil škodu za 45 milionů


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).