Menu Zavřít

Valentova asijská expanze. Skupina Synot dodala herní automaty do Kambodži

1. 8. 2018
Autor: Archiv MF

Skupina Synot, kterou ovládá senátor Ivo Valenta (za Soukromníky), rozšířila své aktivity do Kambodži. Dodala hrací stroje do dvou tamních kasin a v budoucnu chystá v zemi v jihovýchodní Asii větší expanzi. Synot od roku 2015 působí také ve Vietnamu.

Ředitel společnosti Synot International Limited Neofytos Neofytou uvedl, že vstup na kambodžský trh má svá specifika a pro evropské firmy není snadným teritoriem. „Naše skupina však působí ve dvaceti zemích světa, má za sebou více než čtvrt století zkušeností a dokáže se tedy přizpůsobit jakýmkoliv podmínkám a legislativě,“ uvedl Neofytou. Kambodžský trh považuje do budoucna za velmi perspektivní.

Kasina Wan Long a The Rich fungují v přímořském městě Sihanoukville v jižní části země. Skupina Synot do nich dodala tři řady videoloterijních strojů i ruletu. Podle obchodního ředitele skupiny Miroslava Valenty mladšího Synot své působení v Asii neustále rozšiřuje. „Například ve Vietnamu již máme otevřena čtyři kasina a chystáme spuštění pátého. Všechna se nacházejí v luxusních hotelech. Kromě toho vyvíjíme také hry, které jsou určeny výhradně pro asijskou klientelu,“ uvedl Valenta.


Ve stopách Kellnera: do asijského dobrodružství se pouští další firmy

 ilustrační foto


Loni založil Synot ve Vietnamu společnost s názvem Synot SEA se sídlem v Ho Či Minově Městě. Zaštiťuje veškeré aktivity skupiny v Asii. Písmena SEA v názvu firmy představují zkratku slov South East Asia, tedy jihovýchodní Asie.

MMF24

Synot
Skupina zaměstnává asi 3000 lidí, její roční obrat činí přes 15 miliard korun. Kromě loterijního průmyslu a dodávky IT technologií, softwarových řešení a herních zařízení se Synot věnuje i cestovnímu ruchu, sportu, podpoře startupových projektů, mediálním aktivitám a dalším odvětvím.

Senátor Valenta firmu založil s otcem a bratrem v roce 1991. Zpočátku se zaměřila na provozování výherních automatů, nyní podniká i v dalších oblastech. Valenta vedle byznysu vstoupil i do politiky. Je senátorem za Uherskohradišťsko a jako lídr Soukromníků a Svobodných se stal předloni i krajským zastupitelem.

Dále čtěte:

Hazard vrací úder. Hracích automatů rychle přibývá, mizí v nich desítky miliard

Problémy v Casinos Austria. Navyšování podílu českých miliardářů vázne

Výnosná sázka na hazard. Sazka loni Komárkovi a Šmejcovi vydělala 2,4 miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).