Menu Zavřít

VÁLKA TRVÁ

13. 8. 2001
Autor: Euro.cz

TV Nova

Krajský obchodní soud v Praze změnil názor a došel k závěru, že neexistuje žádný důvod, aby společnost CET 21 Vladimíra Železného nemohla vysílat pořady pod názvem Občanské judo, Tabu a Na vlastní oči. Letos 18. srpna tak stejný soud v odvolacím řízení změnil svůj devět dní starý výrok s odůvodněním, že vlastnictví ochranných známek je sporné a bude muset být vyřešeno v soudním řízení.

Ronald Lauder (viz strana 38), hlavní představitel společnosti CME, která je 99procentním vlastníkem České nezávislé televizní společnosti (ČNTS), odstavené Železným od vysílání TV Nova i od příjmů z reklamy, ztratil minulý týden trpělivost a& nbsp;pokusil se pohnat Českou republiku před arbitrážní soud. Domnívá se totiž, že stát porušil mezistátní dohodu o ochraně investic tím, že nedokázal účinně zabránit Železnému v porušování řádných obchodních vztahů. Svou stížnost však Lauder p odal na nesprávném místě u OSN, konkrétně ke Komisi pro mezinárodní obchodní právo. Ta ovšem nemá žádné rozhodovací pravomoci.

EBF24

Nezahálel ani Vladimír Železný, který zase na Lauderovu CME pohnal americký dohled nad kapitálovým trhem (SEC), který prověřuje, zda společnost neoklamala své akcionáře zavádějícími informacemi.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).