Menu Zavřít

Vánoční notebook

30. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Hewlett-Packard

Zatímco před třemi lety bylo poměrně složitým úkolem sehnat přenosný počítač za cenu pod 30 tisíc korun, dnes lze koupit notebook již za třetinu. Dosud se superlevné počítače prodávaly pod nepříliš známými značkami menších „assemblerů“, nyní však hranici deseti tisíc korun prorazily i velké nadnárodní korporace, společnosti Acer a Hewlett-Packard. HP začal nabízet „vánoční notebook“ HP530 za 9900 korun bez DPH, čili 11 899 korun s daní.
Značkový počítač je vybaven 512 megabajty operační paměti, 80 gigabajtovým pevným diskem, optickou jednotkou umožňující přehrávání a vypalování DVD disků, Wi-Fi kartou pro bezdrátové připojení k internetu a také operačním systémem Windows Vista Home. „Tento počítač je odborníky pozitivně hodnocen za poměr cena/výkon,“ říká marketingový manažer HP pro osobní počítače Petr Trešl.
Notebooků by se letos poprvé mělo v Česku prodat více než stolních počítačů, ve třetím čtvrtletí se na celkových prodejích podílely 53 procenty. Ceny přenosných počítačů neklesají jen v nejlevnějším, takzvaném low-endovém segmentu, ale dotýkají se všech notebooků. Dle analytiků se ceny „noťasů“ snížily za poslední rok asi o pětinu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).