Obměnil se nejen žebříček restaurací a barů, ale i tým, který pro vás ročenku připravoval. Ke stálé redakci týdeníku Euro přibyla řada nových spolupracovníků: Bára Urbanová (AtBars.com), která kromě několika recenzí restaurací zvládla sepsat celou kategorii barů, Lubor Jarkovský, Hana Krausová z Amazing Places, Petra Trnková a další. Ti všichni se české gastronomické scéně věnují již několik let.
V loňském vydání ročenky jsme se výrazně zaměřili na mimopražské podniky, v té letošní, až na pár výjimek, naopak na podniky v hlavním městě.
Kromě již klasických kategorií Fine dining, Casual dining Bistra a Bary jsme si pro vás dovolili připravit dvě nové „kategorie“. První z nich je Týdeník Euro doporučuje, do které jsme se rozhodli zařadit několik vybraných podniků, které podle mínění redakce stojí za návštěvu ať již kvůli neobvyklé kuchyni, nebo výjimečné lokaci. Druhá kategorie souvisí s tím, že jsme se sice zaměřili na podniky v hlavním městě, ale v žádném případě jsme nechtěli ty mimopražské ignorovat. Víme, že naši čtenáři velmi často vyrážejí poznávat nová místa napříč celou Českou republikou a mnohdy mají problém při svém bádání najít místo, kde by se mohli dobře a kvalitně najíst. Toto trápení, které nejednou provází několikahodinové hledání na internetu a čtení desítek diskusí, jsme se rozhodli ukončit. Ve spolupráci se serverem Amazing Places jsme připravili pro každý kraj v České republice výběr podniků, které vás při návštěvě zcela jistě nezklamou.
Příjemné čtení a hodně inspirace.
O autorovi| Vadim Fojtík, šéfredaktor