Menu Zavřít

Ve dvou představenstvech

25. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Raiffeisenbank, eBanka Mgr.

KL24

V představenstvech Raiffeisenbank a eBanky působí nově Jan Kubín. Ve vedení obou finančních ústavů vystřídal Igora Helekala, který k 30. červnu skočil.
Kubín pracoval v Raiffeisenbank od roku 2004 jako finanční ředitel, od loňského roku se stal integračním manažerem zodpovědným za spojování Raiffeisenbank a eBanky. V představenstvu je zodpovědný za integraci obou bank a dále za oblast řízení provozu a podpůrných služeb. Před nástupem do Raiffeisenbank působil Kubín šest let jako konzultant a projektový manažer v poradenské společnosti McKinsey and Company, pro kterou pracoval v osmi zemích světa. Jan Kubín vystudoval ekonomiku na Fakultě sociálních věd v Praze, postgraduálně studoval rovněž na univerzitě v německé Kostnici. Je vášnivým sportovcem, upřednostňuje především golf, fotbal, hokej a taekwondo.
S odchodem Igora Helekala došlo rovněž k částečnému přesunu pravomocí jednotlivých členů představenstev obou bank, v jejichž vedení působí jako předseda představenstva Lubor Žalman. Martin Kolouch odpovídá za IT, bezpečnost a organizaci a zůstává generálním ředitelem eBanky. Alexandr Borecký má na starost řízení rizik, Mário Drosc retail. V představenstvu Raiffeisenbank navíc působí Rudolf Rabiňák, který je odpovědný za firemní klienty a Martin Bláha odpovídající za oblast treasury.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).