Menu Zavřít

VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE

22. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Třináctý rok golfu v České republice začal

WT100

Nedávno jsme vstoupili do nového roku a není to rok ledajaký, je to rok třináctý. Třináctý rok existence svobodného golfu v České republice. Pověrčiví držte palce, ale je jasné, že se není čeho obávat. Golf jako odvětví se stabilizuje a profiluje, zdárně se vyvíjí jak prostory pro hru a trénink, tak masová i soutěžní základna. Negolfový zbytek společnosti také začíná vnímat golf jako sport a možnou zábavu pro volný čas. Zavedené subjekty začínají - po počáteční fázi konkurence – ve jménu dobré věci spolupracovat.
Příkladů je naštěstí dostatek a tím nejnovějším je strategické propojení dvou největších pražských golfových indoor center, Erpetu a Čechie, za účelem pořádání nejvýznamnějších halových turnajů a soutěží sezony. Oba subjekty se dohodly, že pro pořádání všech tří velkých halových mistrovství budou v zájmu zpřístupnění soutěže více hráčům a zvýšení celkové atraktivnosti využity prostory a golfové simulátory obou center.
Zdravá konkurence tomu chtěla, že Full Swing Simulátory jsou v obou centrech naprosto shodné, a tak se halová Mistrovství ČR midamatérů, Mistrovství ČR jednotlivců i Mistrovství ČR klubových družstev letos konají společně pod oběma střechami.
Historicky prvním “double-deckerem” bylo Mistrovství České republiky midamatérů, poprvé v historii navíc hrané na dvě soutěžní kola, o kterém jsme přinesli reportáž (EURO 3/2002).
První či kvalifikační kola se vždy hrají v obou centrech zároveň a o finálové boje se obě centra dělí podle následujícího klíče: MČR midamatérů v Čechii, MČR jednotlivců v Erpetů a finále MČR klubových družstev v Čechii. Rozdíly ve “venkovních” handicapech jsou potlačeny, takže je při kláních konkurence mnohem větší než při bojích na zeleném trávníku.

  • Našli jste v článku chybu?