Menu Zavřít

Ve znamení zelené

14. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Autosalon Frankfurt

CIF24

V německém Frankfurtu nad Mohanem se koná nejvýznamnější evropská automobilová událost druhé poloviny letošního roku - Autosalon Frankfurt 2007. Během dvou týdnů se na něm představí 61 novinek z celé planety. Na veletrhu se prezentuje více než sedm set vystavovatelů, včetně největší české automobilky Škody Auto. A letošní ročník má stěžejní motiv, jímž je orientace na ekologické vozy s nízkou spotřebou.
„Letošní autosalon dokazuje, že ekologické vozy dokáže produkovat nejen německý autoprůmysl,“ uvedl nový prezident Svazu německého automobilového průmyslu (VDA) Matthias Wissmann na tiskové konferenci při zahájení akce. Novinky z oblasti hybridních pohonů představují například i Mercedes nebo Porsche, ke slovu přijde též elektromobil od Nissanu nebo koncept Hyundaie využívající vodíkové palivové články třetí generace. Ke slovu ale přicházejí též klasické automobily (například Škoda Fabia Combi) nebo nové typy stále oblíbenějších víceúčelových vozů MPV.
Frankfurtský autosalon a ekologické novinky na něm prezentované jsou vesměs považovány za reakci na tahanice Evropské komise s velkými automobilkami o limity emisí nových vozů. Problémem při zavádění technicky velmi povedených studií do praxe je ale vysoká cena vyvinutých technologií, jež často slouží zatím jen malému spektru výrobků, což brání jejich masovému rozšíření.

  • Našli jste v článku chybu?