Menu Zavřít

Večeřa odchází z ČSOB

8. 10. 2010
Autor: Euro.cz

Bankovnictví

CIF24

Šéf exportního financování ČSOB Miloš Večeřa končí. „V rámci reorganizace jsme útvar exportního financování přesunuli pod oblast specializovaného financování, které vede od letošního června Jan Krob. Miloš Večera odchází z banky k 15. říjnu,“ sdělil týdeníku EURO Marek Ditz, Večeřův nadřízený a vrchní ředitel firemního a institucionálního bankovnictví ČSOB. Večeřa je v současné době na dovolené a týdeníku EURO se ho nepodařilo sehnat.
Jak zjistil týdeník EURO, padesátiletý Večeřa by měl zamířit do jiné banky. Podle nepotvrzených informací prý dostal nabídku z Raiffeisenbank, ale spekuluje se rovněž o tom, že by se právě Večeřa mohl stát novým šéfem státní České exportní banky (ČEB) a nahradit tam Lubomíra Pokorného, jenž rezignoval na vedení ČEB minulý měsíc. Ministerstvo financí, pod které ČEB spadá, zatím nechce výběr nového šéfa ČEB komentovat. „Samozřejmě že mám nějaká jména, ale zatím nebudu nic říkat. Je třeba vybrat opravdu kvalitního člověka,“ řekl týdeníku EURO ministr financí Miroslav Kalousek.
Miloš Večeřa přišel do ČSOB z francouzské Calyon Bank v roce 2004 na pozici šéfa syndikovaných úvěrů. V září 2009 byl jmenován vedoucím nově zřízeného útvaru ČSOB Export and Finance a řešil veškeré obchody týkající se exportního financování.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).