Menu Zavřít

Velbloud pořád nikde

3. 7. 2013
Autor: euro

Je to tři týdny, co proběhl zásah čtyř set policistů proti osmi neozbrojeným osobám. Většina z nich od té doby sedí ve vazbě. Tři poslanci jsou obviněni, že přijali úplatek ve formě funkce ve státním podniku. Z logiky věci plyne, že když někdo úplatek přijal, tak ho jiný musel poskytnout. A poskytnutí úplatku je úplně stejně trestný čin. Ale asi v tom právu nejsme tak honění jako vrchní státní zástupce Ištvan, kterého to evidentně netrápí a nikoho za tři týdny z poskytnutí úplatku neobvinil.

Minulý týden běhaly po politických kuloárech zvěsti, že do Poslanecké sněmovny dorazila žádost o vydání poslanců Petra Nečase a Miroslava Kalouska k trestnímu stíhání. Informace se ukázaly jako liché. V těchto dnech zase kolují ve stejných kruzích zprávy o tom, že již příští týden bude sděleno obvinění pražskému kmotru Romanu Janouškovi, který volně cestuje po světě, ač obžalován z pokusu o vraždu ve známé opilecké kauze. Čert ví, kdo tyhle spekulace vypouští, ale může to být podstatné.

Podstatné ale jistě je, že exposlanci sedí a sedí. Aby nemařili vyšetřování ovlivňováním svědků. Leč jak potvrdí jejich advokáti, s výslechem svědků se nespěchá. Tempo tak jeden za týden, někdy žádný. Takto je možné držet ty lidi ve vazbě rok, pokud to soudce nedožere a nepustí je z díry jako v případě kladrubského hřebčína.

Klíčový svědek, a potencionální sprostý podezřelý, kterým je končící premiér Petr Nečas to už nevydržel a hlásí se k výslechu sám a dobrovolně. Zajímá to policisty vůbec? Zatím se nikdo nijak konkrétně nevyjádřil.

A tak není divu, když vznikají podezření, že ony spekulace se šíří právě z policie. To aby byl vytvořen dojem, že se něco děje, když samotní policisté marně přehrabují spisy, drží za křídlo komára a ten velbloud pořád nikde. Že by tohle byl výkon spravedlnost v právním a demokratickém státě?


Čtěte další komentáře Pavla Párala

Miloš a stojednička

Dobré špatné zprávy

EBF24

O kachnách a hrdličkách


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).