Menu Zavřít

VELKÝ NÁRŮST ČLENSKÉ ZÁKLADNY

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Sedm klubů má šanci stát se členy golfové federace

Třetí tisíciletí přinese českému golfu jak nová hřiště, tak i rozšíření současných hřišť. Zároveň by měly vzniknout další prostory pro trénink, kde se s touto hrou budou moci seznámit noví zájemci. Dá se zcela jistě předpokládat, že zvyšující se poptávka po šanci zahrát si golf bude důvodem pro vznik dalších golfových areálů. Očekává se budování mistrovských i veřejných hřišť, jejichž počet stále nedostačuje zájmu těch, kteří se rozhodli „vzít golfovou hůl do ruky .

Přihlášky už dorazily.
„Na naší březnové výroční konferenci má reálnou šanci stát se členy České golfové federace (ČGF) až sedm nových klubů, hodnotí došlé přihlášky zástupce této organizace Karel Vopička. „Skoro jistým členem je golfový klub Nová Amerika, který se nachází nedaleko Jaroměře. Dalším vážným kandidátem bude Golf Club Hluboká, lokalizovaný v místech s výhledy na zámek. Ostatně v Hluboké se dá hrát golf již dnes. Golfisté mají k dispozici driving range i menší veřejné hřiště. A ještě jsou tu Mladé Buky v Podkrkonoší, kde funguje hojně využívaný driving range, tvrdí Karel Vopička a doplňuje tuto informaci o fakt, že v letošním roce se v Mladých Bucích připravuje vybudování prvních devíti jamek z plánovaných sedmadvaceti. „Tato první devítka bude později využita jako veřejné hřiště, což my na federaci velmi vítáme a očekáváme rozvoj golfu i v tomto regionu, uzavírá Karel Vopička.

Čekání na jaro.
Pravděpodobně nejzajímavějším přírůstkem pro český golf bude vznik osmnáctijamkových hřišť, a to jak ve východních, tak v západních Čechách anebo nedaleko Prahy. Hřiště golfového klubu Nová Amerika bude otevřeno v červnu letošního roku. Dnes již dokončené osmnáctijamkové hřiště za přispění rakouského kapitálu je součástí hotelového areálu. Na jeho výstavbu bylo využito a proinvestováno šedesát milionů korun.
Na jaře letošního roku bude otevřena mistrovská osmnáctka v Bečově nad Teplou nedaleko Karlových Varů. Tradiční golfový region se tak rozroste o nové hřiště Golf Clubu Cihelny. Architektem golfového areálu je bývalý světový hráč Gary Player z Jihoafrické republiky. „Přesto byl způsob stavby koncipován spíše podle anglosaského stylu, což znamená, že byl kladen důraz na zasazení golfových jamek do přírody, uvádí prezident klubu Jaroslav Peterka. Karlovarská krajina a proinvestovaná částka ve výši šedesáti až osmdesáti milionů korun vzbuzuje velké očekávání. „Hra na hřišti v Cihelnách bude omezena hendikepem 35. Tuto hranici budeme striktně dodržovat, výjimkou budou pouze hráči, kteří budou mít Zelenou kartu se zkouškou z našeho hřiště, dodává Jaroslav Peterka.
Pražské golfisty určitě zajímá předpokládané dokončení části golfového areálu Traviny, nazvaného Golf Club Resort Paradise, který je situován nedaleko Benátek nad Jizerou. Tam se v polovině tohoto roku počítá s otevřením osmnáctijamkového hřiště a zároveň i devíti jamek veřejného hřiště (EURO 50/2000).

Morava není pozadu.
Na letošní sezonu se jistě těší i brněnští hráči, protože v nedalekém Slavkově bude dokončeno devítijamkové hřiště. K tomu je třeba připočítat šest již dříve využívaných jamek v parku, které budou sloužit jako golfová akademie. Nejen místní členové tvrdí, že slavkovská mistrovská devítka bude nejhezčí v republice. Podtrženo a sečteno ve Slavkově bude tento rok k dispozici celkem patnáct jamek. Zároveň budou pokračovat práce na dostavbě mistrovského osmnáctijamkového hřiště.

ebf - tip - debata

Zájem o mladé.
Samozřejmě se počítá i s nárůstem členské základny, která se rozšíří nejen o členy nově přijatých klubů, ale ČGF také připravuje individuální členství. Toto členství s dočasnou platností na tři až pět let je zamýšleno především pro mladé zájemce. Po uplynutí této doby bude stejně nutný vstup do některého z golfových klubů. „Nabízíme tím příležitost větší skupině lidí věnovat se golfu. Dáváme jim tak možnost poznat kluby a dostávají prostor k výběru klubu, který jim bude vyhovovat pro jejich další růst, objasňuje Karel Vopička a pokračuje, „dočasnost tohoto druhu členství nebude připravovat kluby o vstupní poplatek, v našich podmínkách je vstupní poplatek vlastně kapitál pro výstavbu, respektive údržbu golfového hřiště.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).