Menu Zavřít

Veřejně prospěšné sázení

3. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Synot, Synot Tip

EBF24

PRAHA (flp) - Společnost Synot chce uvést hru podobnou té, kterou připravuje Sazka, aby z ní zaplatila výstavbu vysočanské hokejové haly. Týdeníku EURO to sdělil obchodní ředitel Synotu Petr Zámečník. Hazard by se neměl lišit od hry na výherních automatech s jednou výjimkou: do přístrojů nebude hráč vkládat peníze, ale čipovou kartu. Takový způsob sázení sice není zřejmě v rozporu s loterijním zákonem, poněkud ho však obchází.
Synot nebude muset stejně jako Sazka odvádět obcím tučnou částku, kterou platí firmy, jež provozují výherní automaty. Část zisku sice musí podle zákona odvádět na veřejně prospěšnou činnost, ale sám si může zvolit, co je takovou aktivitou. Synot si vybral Národní divadlo.
Nyní firma čeká na to, zda ministerstvo financí udělí potřebnou licenci její dceřince Synot Lotto, jež by novou hru měla provozovat. „Licenci bychom měli dostat během dvou měsíců, potřebné náležitosti jsme splnili,“ míní Zámečník.
Inspiraci záměrem největší tuzemské loterijní firmy Zámečník nepopírá. „Jejich chování bedlivě sledujeme,“ říká obchodní ředitel. Firma z Uherského Hradiště by mohla být, pokud se jí podaří získat k provozování soutěže povolení z ministerstva financí, pro Sazku zdatným soupeřem. Synot totiž, jak tvrdí Zámečník, má pod přímou či nepřímou kontrolou přes padesát procent výherních automatů v České republice. Tam všude mohou Uherskohradišťští novou hru nabídnout.
Synergických efektů hodlá Synot využít ve spojení s firmou Teletip. Ta se od minulého týdne jmenuje Synot Tip, neboť jihomoravská společnost navýšila základní kapitál bývalého Teletipu ze 30 na 100 milionů korun. Spojená firma se chce dostat na třetí místo na trhu kursových sázek za Tispsport a Fortunu. „Věřím, že se nám to podaří již příští rok,“ plánuje šéf Synot Tipu Vít Volhejn. Konkurenci chtějí moravští stratégové porazit použitím moderních technologií – sázky firma přijímá na internetu či pomocí SMS a nabízí sázení i na vývoj burzy. Mluvčí lídra branže, firmy Tipsport, Lubomír Ježek se však domnívá, že Synot Tip to nebude mít jednoduché. „Největší firmy své sítě budovaly řadu let,“ prohlásil Ježek pro agenturu ČTK a dodal: „Pokud chce Synot Tip dosáhnout alespoň desetiprocentního tržního ,musí významně investovat do sběren sázek a vyškolit personál.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).