Menu Zavřít

Větší je lepší

19. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Hutnictví

Brno (pp)– Pokud Vítkovice Steel koupí LNM Holding, dojde patrně k jejich spojení s Novou hutí. Týdeníku EURO potvrdil šéf NH František Chovaniec, že by takové spojení přineslo značné synergické efekty, zejména při výrobě oceli. Nadále se také počítá se spojením Nové huti a Vysokých pecí Ostrava. K tomu je však třeba vyřešit třiatřicetiprocentní podíl společnosti Infatrade ze skupiny Shiran na VPO. Jednání na toto téma probíhala mezi zúčastněnými minulý týden na brněnském veletrhu.
V dataroomu při hloubkové kontrole ve společnosti Vítkovice Steel, kterou provádí v rámci vládou schválené exkluzivity společnost indicko-nizozemská společnost LNM Holding přitom panuje napětí. Podle informací týdenku EURO je vítkovický management znepokojen, že LNM do kontrolního týmu jmenoval pracovníky Nové huti, která je vůči Vítkovicím v postavení konkurenta, může tudíž dojít k úniku obchodně důležitých informací.
Je však pravděpodobné, že LNM, který mají v listopadu až prosinci letošního roku převzít kontrolu nad Novou hutí, získá i Vítkovice Steel. Jejich cena by se podle kuloárních zpráv měla pohybovat kolem jedné miliardy korun, zhruba na jedné třetině ceny, kterou za VS zaplatila státní firma Osinek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).