Menu Zavřít

Víc než jen koupelny

8. 10. 2018
Autor: Euro.cz

Investiční fond Lucros podnikatelky Jaroslavy Valové patří mezi ty největší a nejziskovější na českém trhu

Fondy Jméno Jaroslavy Valové je neodmyslitelně spojeno se značkou Siko koupelny. Její historie se začíná psát v roce 1990, kdy zahájil provoz první obchod v jihočeských Čimelicích. Jenže jak ukazuje pohled do portfolia jejího investičního fondu Lucros SICAV, do rodinného byznysu Valových dnes patří i rozsáhlé aktivity v oboru nemovitostí či poskytování půjček.

Jen za první pololetí tento fond vytvořil čistý zisk přes 193 milionů korun, v meziročním srovnání je to téměř dvojnásobek. Bilanční suma fondu se vyšplhala na 4,24 miliardy korun, vlastní kapitál dosahuje 2,95 miliardy korun. S přihlédnutím k výsledkům fondu Lucros se letos Jaroslava Valová objeví v našem žebříčku nejbohatších Čechů a Slováků; publikace Euro Top miliardáři vychází již 15. října.

Investiční fond Lucros patří mezi takzvané fondy kvalifikovaných investorů.

Ty se mezi zámožnými Čechy těší rostoucí oblibě. Jak vyplývá ze zveřejněné pololetní zprávy, fond letos koupil podíly ve firmách Dům Žižkov a Prima Energy, zaměřených na pronájmy bytů a nebytových prostor. Stejně tak fond pokračoval ve výstavbě administrativního a nákupního centra v Čimelicích a bytového domu v Praze-Vinohradech.

WT100

Vedle nemovitostí investuje rodinný fond Valových také do finančních produktů. Konkrétně drží akcie investičních fondů Jet I, Enern, Accolade či Nova Money Market. Další významnou položkou aktiv fondu jsou půjčky v rámci skupiny i mimo ni v celkovém objemu přes 1,5 miliardy korun. •

  • Našli jste v článku chybu?