Menu Zavřít

Vím, kdo jsi. Kanadský fintech Trulioo začal nabízet ověřování identity v Česku

7. 1. 2019
Autor: Profimedia.cz

Kanadská finančně technologická společnost Trulioo začala nabízet své služby ověřování elektronické identity v Česku a na Slovensku. Prostřednictvím své platformy GlobalGateway verifikuje totožnost zákazníka či firmy a umožňuje hlavně finančním institucím zmírnit riziko praní špinavých peněz.

„Rozšíření našeho řešení do Česka a na Slovensko má zásadní důležitost,“ uvedl zakladatel a šéf Trulioo Stephen Ufford na blogu firmy. „Nejenže se jedná o nejrychleji rostoucí ekonomiky v Evropě, ale sídlí v nich rovněž některé z nejrychleji rostoucích technologických společností ve střední Evropě,“ dodal.

Firma cituje zprávu amerického ministerstva zahraničí, které označilo Česko za potenciálně atraktivní ohledně praní špinavých peněz, přičemž Česko zároveň v poslední době podniká kroky k omezení finančních podvodů.


Rodí se Sonia. Největší banky v Česku chtějí společnou firmou rozhýbat digitalizaci státu

 ilustrační foto


„Oba státy budou na základě nařízení Fifth Anti-Money Laundering Directive implementovat nové právní úpravy, které odstraní mezery v zákonech ohledně nových technologií a zdokonalí transparentnost, a současně budou více chránit osobní data podle mezinárodních dohod,“ pokračuje Ufford.

Firma se chlubí, že je schopna ověřit identitu více než třetiny globální populace. Její platforma využívá oficiální i komerční databáze, na jejichž základě nabízí firmám z oblasti e-commerce, platebních a finančních služeb či online tržištím, že budou moci lépe identifikovat své zákazníky a partnery a zajistí dodržování regulí o praní špinavých peněz.

WT100

Trulioo
Fintechovou firmu Trulioo založil Stephen Ufford v roce 2010 po své zkušenosti ze Spojených států, kde jako Kanaďan narazil na řadu překážek při prokazování své identity. Se zahraničním pasem pro něho bylo těžší pronajmout si byt, otevřít bankovní účet nebo požádat o kreditní kartu.

Jeho firma si v roce 2015 zajistila 15 milionů dolarů od investorů jako American Express, BDC Capital, Blumberg Capital a Tenfore Holdings.

O rok dříve od investorů získala 6 milionů dolarů. První injekci ve výši 2 milionů dolarů dostala v roce 2012.

Dále čtěte:

Díra v bezpečnosti fintechové hvězdy: v bance N26 si otevřete účet s falešným průkazem

Platby mobilem na vzestupu: Google Pay zavedou další banky, příchází i Apple Pay

Banky, platby, vteřiny. Posílání peněz bude rychlejší

Revolut vstoupil na český trh. Fintechová firma na něm chce mít do konce roku 100 tisíc zákazníků

Jednorožec v Česku. Mobilní Banka Revolut spustila podporu českých korun

 Aplikace Revolut

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).