Menu Zavřít

Realitní magnát Vítek promění ruinu u Pražského hradu v luxusní ubytování

7. 3. 2018
Autor: Michal Kmínek

Jeden z nejbohatších Čechů Radovan Vítek připravuje opravu historického domu U Kundraticů na Pohořelci.

Před necelými pěti lety vyvedla policie ze zchátralého domu U Kundraticů na pražském Pohořelci asi třicítku squatterů. Obsadili tehdy dům s renesančními a gotickými prvky, který dlouhodobě chátral.

Jeho majitelem už tehdy byl byznysmen Radovan Vítek, který teprve nyní dokončuje přípravy na rekonstrukci objektu, v němž má vzniknout dvacítka luxusních bytů. „Čekáme nyní na poslední stanovisko od Odboru památkové péče Magistrátu hlavního města Prahy. Zahájení prací je odvislé od získání stavebního povolení na rekonstrukci objektu. Práce na rekonstrukci budou probíhat minimálně 24 měsíců pod dohledem památkářů,“ říká Jan Burian, mluvčí CPI Group, kterou Vítek ovládá.

V projektu se počítá i s krytým parkovištěm se zelenou střechou, u kterého se teď projednává odvolání územnímu rozhodnutí. Devatenáct krytých stání bude rampou navazovat na stávající objekt a bude umístěno v zadní části pozemku vnitrobloku.


Miliardář Vítek získal kontrolu nad dostihy v Chuchli. Plánuje investice za stovky milionů

 Závodiště Velká Chuchle, ilustrační foto


Burian nechtěl specifikovat, kolik bude rekonstrukce stát. Podle dřívějších vyjádření by se ale mohlo jednat o téměř 400 milionů korun. Nabídka bydlení bude zaměřena hlavně na zahraniční byznysmeny, kteří v Česku pobývají déle, a diplomaty. Většina apartmánů bude dvoupokojových s kuchyní.

Historie domu U Kundraticů sahá do 12. až 13. století. Tvoří jej dva renesanční objekty s gotickými sklepy a částmi přízemí, v období baroka byl přestavěn. Dům vlastní Vítek přes společnost U svatého Michala od roku 2005. Bez nájemníků je od roku 2009, od té doby je budova opuštěná. Nevhodným chováním ho podle dřívějšího vyjádření CPI Group poškodili i někteří bývalí nájemníci, kteří v něm měli chovat zemědělská zvířata.

Skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka v loňském roce utržila 16,9 miliardy korun. Čistý zisk firmy se tak meziročně zvýšil přibližně o 40 procent. Provozní zisk společnosti loni dosáhl 25,5 miliardy korun.

Dále čtěte:

Palác Anděl mění majitele. Za 1,5 miliardy ho koupila LaSalle

Obchodní centrum My v Praze je na prodej. Tesco se ho chce zbavit

Vítek má Vladimíra. Realitní magnát koupil hotel v Ústí

EBF24

Estetická chirurgie na sjezdovce: Vítek se vrhá na zdravotnictví

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).