Menu Zavřít

VÍTĚZ MAURITIUS GOLF OPEN 2001

30. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Rozhovor s vítězem

EURO: Jak se cítíte po vítězství?
DELAGRANGE: Samozřejmě skvěle. Mám za sebou perfektní kolo. Začal jsem sice s boogie, ale vzápětí jsem zahrál dvě birdie, což mě vrátilo zpět do hry.

EURO: V čem byla dnes vaše největší síla?
DELAGRANGE: Myslím, že to byla krátká hra. Zahrál jsem několik opravdu dlouhých puttů. Sám bych nevěřil, že tam mohou spadnout. Na osmičce se mi podařilo zahrát míč do jamky asi z dvaceti metrů, a tak si myslím, že při mně dnes opravdu stálo štěstí.

CIF24

EURO: Hrál jste pod tlakem?
DELAGRANGE: V každém turnaji máte trochu trému a chcete vyhrát. Moje pozice nevypadala před posledním kolem nijak zvlášť skvěle. Nedoufal jsem, že dosáhnu na bodovací místo, ale jak víte, v golfu bývá vždycky všechno jinak. Někde na desáté jamce jsem se dozvěděl, že vedu. To vždycky trochu sváže ruce. Dnes se mi to naštěstí nestalo a došel jsem prakticky bez větší chyby. S jistotou jsem šel také na poslední putt. Byl trochu silnější, než jsem původně zamýšlel, takže se mi moc ulevilo, když tam spadl.

EURO: Jak hodnotíte celý turnaj?
DELAGRANGE: Byl to skvělý zážitek. Je nádherné odjet ven z Evropy, kde to v prosinci nevypadá nijak vábně. Tady vládne velmi pohodová a přátelská atmosféra, všichni jsou tu za golfem a to je také určitá forma relaxace. Neobtěžují tady formality a nepůsobí tlak, který je na túrách v Evropě. Lidé jsou k nám velmi laskaví a já doufám, že my golfisté jim to oplácíme kvalitní hrou.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).