Menu Zavřít

Vítkova CPI posiluje v Polsku. Kupuje pět nákupních center

19. 4. 2018
Autor: Robert Zlatohlávek, MF

CPI Property Group vlastněná českým miliardářem Radovanem Vítkem kupuje portfolio pěti nákupních center HopStop od polského developera Katharsis. Celkově akvizice čítá 19 tisíc metrů čtverečních.

Čtyři z pětice zakoupených obchodních center se nacházejí ve městech Rembertów (otevřeno 2017), Radom (2013) a Zamość (2015 a 2016). Páté z center ve městě Siedlce teprve vzniká, už nyní je ale pronajato 90 procent komerčních ploch, píše web Eurobuildcee.

„Splnili jsme všechny své obchodní cíle. Vytvořili jsme originální koncept, dokázali ho realizovat a zobchodovat, takže přirozený další krok je odchod,“ uvedl prezident a spoluvlastník Katharsis Rafal Trusiewicz.

Koncept obchodů HopStop oceňuje i CPI. „Kvalita konceptu na nás udělala dojem, stejně jako lokality vhodné k plné obsluze zákazníků. Centra mají velký potenciál zhodnotit naše portfolio,“ uvedl manažer CPI Property Group pro Polsko Andras Marton. Síť obchodů HopStop začala Katharsis rozvíjet v roce 2013, kdy vznikl první z nich v Radomě.

CPI je v poslední době na poli retailu velmi aktivní. V Česku například v březnu koupila největší obchodní centrum v Hradci Králové Futurum. O měsíc dříve dokončila rozšíření centra IGY v Českých Budějovicích.

V loňském roce skupina převzala jedenáct obchodních center od CBRE Global Investors v Česku, Maďarsku, Polsku a Rumunsku v hodnotě 18 miliard korun. I díky masivní expanzi skupina loni dosáhla rekordního zisku 16,9 miliardy korun, o 40 procent více než v roce 2016.

MMF24

Dále čtěte:

Litvínov zbourá Vítkovy paneláky. CPI dostane 1,3 milionu

Vítkův vysočanský komplex: Kolben Park se začne stavět v roce 2020

Švýcaři zuří: Vítek zničil sen o olympiádě, vyvlastněte ho

 Zavřená lanovka, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).