Menu Zavřít

VÍTKOVICE VYHRÁLY

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Ocelářský dumping

Komise pro mezinárodní obchod (ITC) shledala, že dovozy válcovaných tlustých plechů z České republiky do USA byly stejně jako z Makedonie zanedbatelné a že nemohou způsobit újmu domácímu průmyslu. Pro ČTK to řekl tiskový mluvčí Vítkovic Pavel Šmíd. Šetření případu antidumpingové žaloby vůči Vítkovicím kvůli jejich vývozu za tepla válcovaných tlustých plechů do USA tak bylo ukončeno. Jak podle ČTK uvedl obchodní ředitel společnosti , znamená to, že letos mohou Vítkovičtí do USA vyvézt plánovaných 50 kilotun tlustých plechů.

Proti dalším dovozcům hutního materiálu, kteří by mohli ohrožovat pozici amerických ocelářů, však bude vedeno další antidumpingové řízení. Jde o firmy z Francie, Indie, Indonésie, Itálie, Japonska a Jižní Koreje. Jejich produkt se údajně v USA prodává až o 119 procent pod přiměřenou cenou.

CIF24

Strojírensko-metalurgický podnik Vítkovice podle předběžných výsledků ukončil loňský rok s hrubým ziskem 141,5 milionu Kč při objemu produkce 32,4 miliardy korun. Jejich export klesl v hodnotovém vyjádření z předloňských 9,95 miliardy na 9,63 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).