Menu Zavřít

Vladimír Dvořák: V Praze ještě posílíme

9. 4. 2015
Autor: Anna Vacková

Do osmi let hodlá developer YIT vystavět v pražském Hloubětíně přibližně 900 bytových jednotek s novou infrastrukturou, parkem a sportovišti. Další plány popisuje Vladimír Dvořák, výkonný ředitel YIT Stavo.

E15: Čím vás nově koupený projekt přilákal?

Realizace projektů, které svým rozsahem a urbanismem budou přispívat k revitalizaci městských čtvrtí, byla vždy součástí našich vizí. Ve Finsku totiž skupina YIT realizuje řadu obdobných projektů, takže na její zkušenosti můžeme navázat také v Praze.

E15: Bude se něčím lišit od dosavadních projektů YIT Stavo v Praze?

Za sedm let na pražském trhu jsme se posunuli od komornějších projektů až k rozsáhlým nízkoenergetickým rezidenčním areálům. A nyní jdeme ještě dál. Tento projekt pro nás znamená milník, kdy se posouváme k rozvoji územních celků a vytváříme pro ně celou místní infrastrukturu od obchodů přes parky až po možnosti volnočasových aktivit.

E15: Budete nakupovat další pozemky?

Ano, chceme v akvizicích dále pokračovat. Tak, abychom mohli naplňovat náš cíl zařadit se v Praze do první pětky rezidenčních developerů.

E15: Jak hodnotíte situaci na trhu s novostavbami?

Současná situace na pražském rezidenčním trhu jednoznačně nahrává novému bydlení. Z průzkumů našich realitních makléřů víme, že lidé už vesměs nechtějí pořízení nového bytu odkládat. Očekáváme proto, že letošní rok se ponese ve znamení dalšího oživení pražského rezidenčního trhu.

KL24

E15: Nevedou nízké úroky hypoték k nebezpečí nové cenové bubliny?

Myslím, že v nejbližší době nikoli. Nízké úrokové sazby hypoték zatím vyvolávají pouze mírný nárůst cen. Na pražském rezidenčním trhu je velká konkurence.

Čtěte více: YIT koupila obří brownfield v Praze. Postaví zde byty

  • Našli jste v článku chybu?