Menu Zavřít

Vlaky i účty z Prahy

28. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Siemens

PRAHA (hns) - Společnost Siemens v Česku nabírá nové pracovní síly. Nárůstu zaměstnanosti se kromě moravských závodů firmy v Mohelnici a ve Frenštátě a nově oznámeného podniku VDO na Ostravsku dočká i Praha. Týdeníku EURO to potvrdil finančně-ekonomický ředitel a jednatel české pobočky Siemensu Radomír Šimek.
Společnost Siemens Kolejová vozidla (SKV) sídlící na pražském Zličíně navýší do konce roku počet pracovníků ze současných 1000 na 1350. Firma zde kromě vozů pro pražské metro vyrábí i vlaky určené do Švýcarska a italského Turína na zimní olympiádu, francouzského Toulouse a dalších destinací. Kolejová vozidla fungují v areálu někdejší firmy ČKD Dopravní systémy, kterou Siemens získal koupí konkurzní podstaty podniku koncem roku 2001. Z bývalé ČKD do SKV přešlo asi 800 lidí.
Další navýšení počtu pracovníků čeká i pražské Centrum sdílených účetních služeb Siemensu, které by mělo místo současných 170 úředníků zaměstnat až 350 lidí. Zdejší centrum zpracovává účetnictví kromě Německa i pro Velkou Británii a další pobočky Siemensu a je jedním ze dvou v Evropě, kam společnost svoje účetní operace soustředila. Druhé středisko se nyní vytváří v Portugalsku a bude účtovat pro jihoevropské státy. Pražské centrum má postupně zastřešit země střední a severní Evropy.

  • Našli jste v článku chybu?