Menu Zavřít

Vnitro pošle letos na pomoc s migrací do zahraničí 150 milionů

29. 3. 2017
Autor: čtk/AP

Česko letos pošle do zahraničí na pomoc uprchlíkům a státům čelícím migračním tlakům 150 milionů korun. Prvních 40 milionů korun z této částky by mělo jít na obnovu uprchlického tábora Azrak v Jordánsku.

Česko na rozvoj uprchlického tábora přispělo stejnou částkou i v loňském roce. V obou případech peníze půjdou hlavně na rozšíření a opravu obydlí pro 31 tisíc obyvatel tohoto tábora. Letošní peněžní dar bude podle materiálů pro dnešní jednání vlády součástí česko-německého projektu, na němž se premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dohodl s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Ze zemí Blízkého východu by letos mělo Jordánsko obdržet 15 milionů korun na vybudování školícího centra pro oblast azylové politiky a nákup techniky. Dalších 20 milionů korun by měl získat Irák. Celkem 55 milionů by podle plánů na letošní rok mělo dostat Srbsko a Makedonie. Zbývajících 20 milionů korun je rezerva.

Každý projekt musí vláda schválit samostatně. Vláda vznik programu, o který se stará ministerstvo vnitra, schválila v roce 2015.

MMF24


Z migrační krize dále čtěte:

Své závazky jsme splnili: Rakousko se z přerozdělování migrantů pokusí vyjednat výjimku

Maďarsko omezí svobodu pohybu migrantů, pošle je do uprchlických táborů

V Maďarsku začal platit zpřísněný azylový zákon

Tábor pro migranty v Maďarsku


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).