Menu Zavřít

Volební zápisník: Někdo zazářil, někdo vyhořel

15. 10. 2012
Autor: čtk

V Hostivici, bydlišti středočeského exhejtmana Davida Ratha stíhaného za korupci, vyhrálo krajské volby hnutí Středočeši.cz. I když ho vede bývalá hejtmanova mluvčí Berill Mascheková, Hostivičtí nejčastěji kroužkovali Rathovu manželku Evu. Jinak ale hnutí v regionu získalo jen 0,8 procenta. Přesto gratulujeme.

Viníkem prohry ODS je plíživé vyklízení prostoru na pravé straně politického spektra a ideová schizofrenie našeho konání, řekl občanskodemokratický poslanec Boris Šťastný.

Podle něj může stranu a celou pravici zachránit už jen návrat Václava Klause. Rozumíme, je třeba slétnout ze stromu ke kořenům.

Podobně jako Rathovu manželku vyneslo kroužkování na vrchol i někdejšího šéfa agrokombinátu Slušovice Františka Čubu. Toho dokonce z úplného konce kandidátky zemanovců. Také pěkný katapult.


Čtěte také:

Ve Středočeském kraji vyhrála ČSSD před KSČM a ODS

Klaus: Výsledek voleb je jasný, je na všech, aby vyvodili závěry

MMF24

Andrej Babiš: Agrofert budu rozšiřovat, dokud mě to bude bavit


Už v prvním kole senátních voleb naopak zcela splasknul ambiciózní projekt podnikatele Andreje Babiše ANO 2011. Do druhého kola nepostupuje ani jeden ze sedmi kandidátů. Takže Babišovo tady zatím nebude.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).