Menu Zavřít

Volkswagen chce posílit v Severní Americe. Investuje tam miliardy dolarů

15. 1. 2018
Autor: Profimedia.cz

Německá automobilka Volkswagen hodlá během tří let investovat přes 3,3 miliardy dolarů (69 miliard korun) do vývoje a výroby nových modelů hlavní značky VW v Severní Americe. Tam představila i novou verzi vozu Jetta, který je nejprodávanějším modelem značky Volkswagen na americkém trhu.

„Chceme posilovat podíl na trhu a vyrůst z okrajového hráče ve skutečně významnou značku ve Spojených státech,“ uvedl šéf severoamerických aktivit Volkswagenu Hinrich Woebcken.

Volkswagen se stále potýká s negativními dopady emisního skandálu, který vypukl v září 2015 ve Spojených státech. Údaje o prodeji nicméně signalizují, že se firmě daří napravovat svou pověst u zákazníků, uvedla agentura Reuters.


Auta budoucnosti: (bez)nadějné vyhlídky

 Dobová vize auta budoucnosti


Automobilka v neděli uvedla, že odbyt její hlavní značky VW se loni ve Spojených státech zvýšil o 5,2 procenta na 339 700 vozů. To představuje první nárůst od roku 2013.

ebf - tip - debata

Koncern Volkswagen zahrnuje také řadu dalších značek, například Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche či Seat. Jeho součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto. Předloni koncern vystřídal japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu.

Dále čtěte:

Němci už nekupují diesely, prodejci bojují o přežití

Noční můra automobilek: solární město na Floridě nechce ani auta. Ostatní se mají přidat

Křižáci bojující proti dieselu. Nepohodlná organizace je financována nejen z Bruselu

Volkswagen chce být jednička v elektrické mobilitě. Na rozvoj dá 37 miliard eur


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).