Menu Zavřít

Volkswagen chce zvýšit produktivitu svých továren, pomůže mu Amazon

27. 3. 2019
Autor: čtk

Německá automobilka Volkswagen se spojí s americkým koncernem Amazon, aby zvýšila produktivitu svých továren. Dosáhnout toho hodlá lepším propojením výrobních dat za pomoci cloudové technologie Amazonu.

Amazon pomůže Volkswagenu propojit jeho 122 továren s výrobními řetězci, více než 30 tisíci pobočkami a 1500 dodavateli prostřednictvím platformy Volkswagen Industrial Cloud. Ta automobilovému gigantu umožní včas zjišťovat výpadky dodávek a optimalizovat provoz strojů a zařízení. Amazon disponuje podle agentury DPA jedním z nejvýkonnějších cloudů na světě.

Nová cloudová platforma bude přenositelná i pro potřeby jiných automobilových výrobců. Jednání s některými z nich již prý VW a Amazon zahájily.

Volkswagen spolupracuje v oblasti cloudových služeb i s Microsoftem. Tato americká firma mu zase pomáhá propojovat jeho automobily.

VW, který vlastní i českou automobilku Škoda Auto, před časem uvedl, že do roku 2025 hodlá svou celosvětovou produkci mimo Čínu zvýšit o 30 procent. „Naše auta nám musejí vydělávat výrazně více peněz, abychom mohli investovat do budoucnosti. Musíme být štíhlejší, pohyblivější a rychlejší, abychom udrželi tempo s novou konkurencí,“ řekl minulý týden na podnikovém shromáždění šéf koncernu Herbert Diess. Dodal ale také, že digitalizaci padnou za oběť některá pracovní místa.

ebf - tip - debata

Přečtěte si: Harley i Porsche: pět nejočekávanějších elektrovozidel

 Audi e-tron

Dále čtěte:

Soumrak robotů: automobilky najímají stále více lidí

Poměr cena výkon? U Němců vede Škoda

Velké plány Škody: přes 30 nových modelů, z toho deset elektrických

Volkswagen navyšuje plán. Do deseti let chce uvést na trh téměř 70 modelů elektromobilů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).