Menu Zavřít

Volkswagen investuje 90 miliard do digitálu, včetně sdílení aut

23. 8. 2018
Autor: čtk

Automobilka Volkswagen do roku 2025 investuje 3,5 miliardy eur (90 miliard korun) do rozvoje svých digitálních aktivit a produktů, včetně cloudové platformy, která propojí vozidla, a služby sdílení aut.

Automobilka podle svého prohlášení pracuje na novém softwaru operačního systému nazvaného vw.OS, který se bude nacházet od roku 2020 v elektrických vozech značky VW. Tyto vozy budou mít zcela novou elektronickou architekturu navrženou tak, aby umožnila funkce autonomního řízení. Místo toho, aby v každém voze bylo kolem 70 různých senzorů a kontrolních zařízení fungujících nezávisle, nový operační systém propojí různé senzory. Informace zjištěné parkovacím senzorem tak budou moci být spojené s brzdami, řízením a mapami s vysokým rozlišením, což umožním, aby auto samo zaparkovalo, jakmile palubní kamera objeví volné parkovací místo.

Volkswagen uvedl, že bude snadnější provádět aktualizaci softwaru pro auta, pokud operační systém bude navržen interně, než kdyby závisel na softwaru třetí strany.

CIF24

Automobilka rovněž oznámila, že v druhém čtvrtletí příštího roku spustí v Berlíně službu sdílení aut nazvanou We Share. K dispozici by měla mít 2000 elektrických aut. Postupně chce se službou expandovat na hlavní evropské trhy a do vybraných měst v USA a Kanadě, napsala agentura Reuters.

Dále čtěte:

Volkswagen byl ve čtvrtletí největší automobilkou. Koncernu vzrostly tržby na 1,5 bilionu

Volkswagen investuje miliardu eur do aktivit v Indii, nad kterými přebírá kontrolu Škoda

Volkswagen v Německu kvůli emisnímu skandálu zaplatí miliardu eur. Automobilka pokutu přijala

Volkswagen nestíhá měřit emise nových vozů. Továrně ve Wolfsburgu hrozí odstávka


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).