Menu Zavřít

Volný pád Deutsche Bank pokračuje

26. 9. 2016
Autor: Pinkas Martin/Euro

Akcie německé velkobanky Deutsche Bank se v průběhu dnešního obchodování propadly až o více než šest procent na rekordní minimum 10,7 eura. Důvodem byla zpráva německého magazínu Focus, že německá kancléřka Angela Merkelová podle několika zdrojů vyloučila pomoc bance před parlamentními volbami, které se budou konat za rok.

„Některé investory mohlo znepokojit, že se dokonce německá vláda zabývá situací Deutsche Bank,“ uvedl pro agenturu Bloomberg Daniel Regli, analytik Main First. Po poledni ztrácely akcie banky přes pět procent, když jedna akcie stála 10,75 eura.

Vývoj hodnoty akcií Deutsche Bank za posledních pět dní

Na akcie německého bankovního domu navíc stále doléhá vyšetřování amerického ministerstva spravedlnosti, které požaduje po bance 14 miliard dolarů. Důvodem je, že banka v polovině minulé dekády mylně informovala investory o kvalitě cenných papírů, které byly kryty hypotékami pro problémové dlužníky. Tyto cenné papíry pak způsobily finanční krizi v roce 2008. Merkelová podle magazínu odmítla vstoupit do jednání banky s americkým ministerstvem spravedlnosti.

Investoři se proto obávají, že Deutsche Bank bude nucena zvýšit kapitál, což by nepříznivě dopadlo na stávající akcionáře. Od začátku roku se akcie bankovního domu propadly o více než padesát procent.


Dále čtěte:

MMF24

Deutsche Bank ztrácí na poli investičního bankovnictví

Práce v Deutsche Bank ztrácí prestiž


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).