Menu Zavřít

Vrchol, nebo štít?

4. 12. 2003
Autor: Euro.cz

KIA Motors

KL24

PRAHA (tpk) – Nižší střední třída se stala terčem pro jihokorejskou automobilku Kia Motors. S novým modelem Cerato, který představila minulý týden, totiž vstoupí právě do tohoto segmentu.
V ostré konkurenci Voklkswagenu Golf, Opelu Astra, Mazdy 3, Fordu Focus, Peugeotu 307 či Renaultu Mégane to bude mít Cerato těžké, přestože vzniklo ve spolupráci s designérským centrem automobilky v německém Rüsselsheimu a bylo navrhováno s ohledem na vkus evropských zákazníků. Na starém kontinentě mu přitom velice záleží, čemuž odpovídá jednak latinsko-řecký původ názvů posledních tří modelů a jednak radost automobilky z nedávného překročení jednoprocentního podílu na tamním trhu. V nabídce bude mít zpočátku čtyřdveřovou karoserii sedan a pětidveřový hatchback. Na výběr bude čtveřice nových pohonných jednotek, dvě zážehové a dvě vznětové.
Oficiální světová premiéra sedanu proběhne na lednovém autosalonu v Detroitu, hatchback se veřejnosti ukáže na ženevském autosalonu počátkem března. V České republice by se mělo Cerato začít prodávat na přelomu května a června příštího roku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).