Menu Zavřít

VŠE na žebříčku Financial Times

10. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Školství

MMF24

Vysoká škola ekonomická (VŠE) se vůbec poprvé propracovala do prestižního žebříčku listu Financial Times. Britský deník ji jako jedinou českou instituci minulý týden zařadil do FT European Business School Ranking 2010, který vychází z bodování celkem čtyř typů manažerských programů.
Kromě klasického magisterského diplomu hodnotí Financial Times celoživotní vzdělávání a řádné i distanční studium MBA. VŠE sice mezi evropskými školami skončila až na 73. místě, ze zemí střední a východní Evropy se nicméně do hodnocení dostaly už jen dvě polské univerzity. Ve prospěch pražské ekonomky svědčí také to, že se sedmadvaceti školami ze žebříku Financial Times má podepsány dohody o spolupráci. VŠE vyučuje celkem šest magisterských programů v angličtině, nejnověji od letošního podzimu mezinárodní a diplomatická studia.
Vrchol žebříčku Financial Times jinak zůstává již tři roky stejný. Vůbec nejkvalitnější vzdělání podle britského deníku nabízí pařížská Vysoká škola obchodní (HEC), která se chlubí faktem, že každá čtvrtý obchodní ředitel ze čtyřicítky nejvýznamnějších francouzských firem je jejím absolventem. Druhé místo obsadila London Business School, na třetím místě figuruje soukromý ústav Insead se sídlem ve Fontainebleau, jenž má pobočky rovněž v Singapuru a Abú Dhabí. Vůbec nejvíce hodnocených škol je z Velké Británie (21) a Francie (18), Německo zabodovalo celkem pětkrát.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).