Menu Zavřít

Vstup na burzu odložen

12. 11. 2010
Autor: Euro.cz

ČSOB

Belgická skupina KBC prý odkládá vstup ČSOB na burzu. Uvedla to minulý týden agentura Reuters s odvoláním na nejmenované zdroje. Akcie své české dcery by Belgičané měli pustit na burzu až ve druhém čtvrtletí příštího roku, píše Reuters. Původně se přitom počítalo s tím, že prodej odstartuje ještě letos. KBC v rámci komentáře k výsledkům za třetí čtvrtletí, který zveřejnila minulou středu, pouze uvedla, že příprava IPO nadále pokračuje a nabídka bude spuštěna, až budou vhodné podmínky na trhu.
„Přikláníme se spíše k názoru, že IPO proběhne nejdříve ve druhém čtvrtletí příštího roku. V zájmu KBC bude sehnat prostředky pro splacení státní pomoci jiným způsobem a následně prodat co nejmenší podíl v ČSOB, jelikož ta patří mezi její nejziskovější dceřiné společnosti,“ domnívá se analytik společnosti Atlantik FT Milan Lávička.
KBC se k prodeji menšinového podílu v ČSOB zavázala Evropské komisi v rámci schválení státní pomoci sedmi miliard eur coby výpomoci z ekonomické krize. Čím déle ale KBC s prodejem části ČSOB otálí, tím více se množí spekulace o tom, že banku nechce prodat vůbec, anebo že naopak připravuje prodej celé ČSOB.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).