Menu Zavřít

Vstupují nákupem

16. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Oberbank

WT100

PRAHA (hns) – Na český trh se rozhodla vstoupit sedmá největší rakouská banka Oberbank. Stane se tak formou akvizice českých součástí finanční skupiny Sparkasse Mühlviertel-West Bank (SMW). Týdeníku EURO to potvrdil předseda představenstva SMW Klaus Klopf.
„Oberbank prodáváme aktivity v Česku, tedy pobočku České Budějovice a S-Bohemia leasing. Detaily transakce dolaďujeme, k operativnímu předání by mělo dojít začátkem září,“ řekl Klopf. Cenu transakce odmítl komentovat.
Obě prodávané společnosti mají centrálu v Českých Budějovicích a pobočky především na jihu Čech. S-Bohemia leasing má šest filiálek a nabízí jak leasing automobilů, tak výrobních a speciálních zařízení. SMW banka s pěti pobočkami obhospodařuje aktiva za více než 2,7 miliardy korun.
Kupující Oberbank, která se specializuje především na region Horních Rakous, spravovala koncem roku 2003 se 100 filiálkami a 1600 zaměstnanci bilanční sumu ve výší 10,42 miliardy euro. Loni dosáhla zisku 38,4 milionu euro. V Česku je Oberbank již nyní zastoupena společnostmi Obk finance a Oberbank Leasing.

  • Našli jste v článku chybu?