Menu Zavřít

Vyčerpaná Medusa. Restaurační síť redukuje české plány

27. 3. 2017
Autor: medusagroup.sk

Restaurační skupina Medusa Group slovenského byznysmena Petera Štecka nečekaně odstoupila od svých velkolepých záměrů v Praze. Změna může souviset s finančními potížemi společnosti, která má údajně blízko ke skupině Penta.

Největší slovenská gastronomická síť redukuje plán rozvoje v Praze. Důvod není znám. V únoru Medusa Group čelila zvýšenému zájmu Finanční správy, která v jejích provozech zabavila několik pokladen. Medusa Group to ve svém stanovisku potvrdila, kontroly však označila za rutinní a nemají prý vliv na provoz kontrolovaných podniků.

Až následně skupina odstoupila od dlouho připravované expanze na českém trhu. V příštích týdnech měla Medusa otevřít v nové části pražského obchodního centra Chodov restauraci Wagamama a restauraci Kubu.

Od smlouvy však podle informací etrend.sk odstoupila. Jak web upozorňuje, u podobného typu smluv, které se uzavírají i několik let předem, je náhlé odstoupení neobvyklé.

Medusa Group ale letos vyklidila i provozovnu v centru Prahy. Uzavřela třípatrovou restauraci, bar a rockový klub Barrocko na Václavském náměstí, který otevřela na podzim 2015. V loňském roce deník E15 uvedl, že Medusa pracuje na projektu velkého klubu v paláci Kotva. Otevřít ho skupina chtěla do konce letošního roku. Zda se aktuální ústup dotkne i tohoto záměru, není známo.


Provozovat podnik v centru Prahy není levné:

CBRE: Nájemné na hlavních třídách Prahy vzroste o pět procent

Ilustrační foto


Proč k peripetiím dochází ani zda to souvisí s kontrolou Finanční správy, nechce skupina komentovat. „Vzhledem k aktuální situaci na trhu či reakci trhu na naše aktivity nebudeme žádné naše další aktivity až do momentu těsně před otevíráním nových provozů komentovat,“ konstatovala marketingová ředitelka Medusa Group Tamara Pavelková.

Skupina, která otevírá 3-5 nových restaurací ročně, loni neotevřela ani jednu. Celkově provozuje 40 restaurací nejen v Česku a na Slovensku, ale také v Rakousku. Zaměstnává kolem 1500 lidí a tržby v roce 2015 dosáhly podle údajů agentury Finstat necelých 8 milionů eur (asi 216 milionů korun).

EBF24

Štecko vystupuje jako dlouholetý gastronomický podnikatel. Slovenská média však polemizují o jeho blízkosti k finančníkům z Penty. Expanze Medusy má být živena penězi Privatbanky, kterou vlastní Penta Investments. Medusa také sídlí ve stejné budově jako Penta. Obě ze stran však propojenost dlouhodobě rázně odmítají.

Čtěte také:

Restaurace stále podvádějí, cizincům účtují vyšší ceny

Praha je brutálně levná

Slovenská gastronomická scéna roste a vrací se ke kořenům


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).