Menu Zavřít

Výhra u soudu a nový web

23. 5. 2007
Autor: Euro.cz

K dispozici je i „kniha přání a stížností“

Novou doménu, moderní design, jednodušší navigaci a online „knihu přání a stížností“ mohou využívat návštěvníci internetových stránek České pojišťovny (ČP) na nové adrese www.ceskapojistovna.cz. Tuto doménu může ČP používat po vítězství v několikaletém soudním sporu.
V roce 2000 si zmíněnou doménu zaregistroval soukromý uživatel, což z hlediska platné právní úpravy bylo kvalifikováno jako zásah do práv třetí osoby. Česká pojišťovna se dvakrát pokusila řešit situaci smírem, avšak marně. Soudní spor trval téměř čtyři roky a teprve vrchní soud v Praze potvrdil, že žalovaný nesmí s doménou disponovat.
Na webu je vylepšena řada služeb. „Registrujeme stále více klientů, kteří preferují sjednávání pojistky po internetu. Meziročně narostl počet takto uzavřených smluv o 130 procent,“ uvedl Pavel Řehák, náměstek generálního ředitele pro marketing retail. A dodal: „Typickým klientem internetového pojištění je muž mezi 30 až 39 lety z Prahy nebo středních Čech.“ Nový web největšího pojišťovacího ústavu v zemi byl připraven s Ogilvy Interactive.

  • Našli jste v článku chybu?