Menu Zavřít

Vyhrála Karosa

20. 4. 2006
Autor: Euro.cz

DP Pardubice

MMF24

PRAHA (foj) - Společnost Karosa z Vysokého Mýta, největší tuzemský výrobce autobusů, zvítězila v tendru na dodávku dvanácti autobusů pro Dopravní podnik města Pardubic za 46,08 milionu korun. Hodnota kontraktu včetně daně z přidané hodnoty odpovídá částce 54,835 milionu. „Letos získáme od firmy šest středněpodlažních autobusů Karosa B 951, za které zaplatíme zhruba 23,04 milionu korun bez daně. Součástí smlouvy je i opce na dalších šest vozidel pro příští rok, kterou, doufám, využijeme,“ sdělil týdeníku EURO provozně technický náměstek Dopravního podniku města Pardubic Václav Gabriel.
Karosa porazila v tendru jediného konkurenta, který chtěl za dodávku dvanácti středněpodlažních autobusů zaplatit 46,38 milionu korun, respektive 55,192 milionu s daní z přidané hodnoty. Rozhodujícím kritériem tendru vypsaného dopravním podnikem byla výše nabídnuté ceny, která měla sedmdesátiprocentní váhu v hodnocení nabídek. Dopravní podnik přihlížel také k záruční době na autobus, které přisoudil dvacetiprocentní důležitost a desetiprocentní váhu měla záruční doba na základní subsystémy.
Gabriel upozornil, že pardubický dopravní podnik nejenže nakupuje nové vozy, ale také obnovuje dosavadní vozový park. Loni zmodernizoval čtyři trolejbusy typu 14 TR, letos chce koupit tři nové stroje typu 24 TR a minimálně stejné množství i v roce 2007. „Počítáme, že zhruba 75 procent peněz na jejich nákup získáme ze strukturálních fondů Evropské unie,“ dodal Gabriel. Na obnovu vozového parku přispívá i město Pardubice, letos dvěma miliony korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).