Menu Zavřít

Výjimečně bohatí milují New York. Tohle jsou města, kde žije nejvíc boháčů

29. 6. 2017
Autor: Foto CC BY-SA 2.0: Sam Valadi

Počet výjimečně bohatých lidí s majetkem v minimální hodnotě 30 milionů dolarů (695 milionů korun) se vyšplhal na 226 450, což představuje meziroční nárůst o 3,5 procenta. Vyplývá to ze studie společnosti Wealth-X, která toto měření vypracovala už popáté. Nejoblíbenějším městem boháčů zůstává New York, hojně naopak opouštějí Londýn.

Do elitní společnosti výjimečně bohatých jedinců (ultra-high-networth individuals - UHNWI) patří lidé, kteří disponují majetkem v minimální hodnotě 30 milionů dolarů mimo svou hlavní oblast podnikání. Jejich souhrnný majetek loni činil 27 bilionů dolarů a meziročně se zvýšil o 1,5 procenta. Průměrná hodnota jmění těchto milionářů se však poprvé od roku 2013 snížila.

Kde žijí největší boháči? Podívejte se na galerii 32 světových měst:


UHNWI: výjimečně bohatí
změna: meziroční nárůst či pokles

Výjimečně bohatí tvoří 0,003 procenta populace, dolarových miliardářů je pak 2 397, z toho 2 125 mužů. Podle studie se počet UHNWI do roku 2021 zvedne o dalších 72 550 boháčů.

Nejoblíbenějším sídlem výjimečně bohatých zůstává New York, do kterého jich loni zamířilo dalších 8 350 (nárůst o devět procent) a dohromady tvoří už téměř jedno procento městské populace. Do první trojky se vešla asijská finanční cetra Hong Kong a Tokio. Žebříčku kralují americká města, kterých je v první desítce pět, mezi 32 pak více než polovina.

Mezi evropskými městy je stále nejpopulárnější Londýn, který však i kvůli rozhodnutí Velké Británie opustit Evropskou unii loni opustilo 14,6 procenta výjimečně bohatých osob. Podle současného trendu by jej tak už v příštím roce mohla předstihnout Paříž.

ebf - tip - debata

O světových boháčích dále čtěte:

Mezi sportovci vydělává nejvíce Ronaldo. Do stovky se dostala jediná žena

Britští milionáři bohatnou i v časech brexitu

Počet ruských miliardářů vzrostl, stejně jako jejich jmění

Bezos dotírá na Gatese. Po akvizici arabského prodejce už je druhý nejbohatší

Nejvíce vydělávající celebrity: vládne rapper, raketově vystoupali Guns N‘ Roses

 Rocková skupina Guns N´ Roses


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).