Menu Zavřít

VÝJIMEČNÉ SETKÁNÍ V HAUGHSCHLAGU

5. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Nominační turnaj byl kvalitní

MMF24

Pod názvem ECM Cup se konal minulou sobotu v rakouském Haughschlagu zahajovací turnaj Živnobanka Meridian Golf Tour 2001. „Hřiště v Haughschlagu nabízí kvalitní golfové terény a v kombinaci se zázemím klubu dává pocit pohody všem golfistům. Věřím, že v blízké budoucnosti podobné podmínky nabídnou i česká hřiště, říká vrchní ředitel privátního a personálního bankovnictví Živnostenské banky a také golfista Martin Kryl.
Součástí ECM Cupu byl nominační turnaj na Mezinárodní mistrovství Rakouska v golfu. (pozn. red. – na mistrovství Rakouska jsou nominováni tři muži a tři ženy, kteří mají nejlepší součet umístění z turnajů v Šilhéřovicích a Haughschlagu). „Fakt, že během jednoho dne se na jednom hřišti konaly dva turnaje – nominační a amatérský – představuje možnost pro nejširší golfovou veřejnost setkat se špičkovými amatérskými hráči. Takové spojení se bohužel nedá vzhledem ke kapacitě hřišť uskutečnit moc často, tvrdí Alan Babický z Praha Karlštejn Golf Klubu. „Zkrácení každé jamky o 20 až 30 metrů zaručovalo výkonnostním golfistům dobré skóre,hodnotí Babický.
Přestože šlo o zahajovací turnaj série, objevilo se již několik skutečně dobrých výkonů. „Většina hráčů si je vědoma, že bez pravidelného tréninku s profesionálem se golf hrát nedá. Při hře hned poznáte, kdo si v zimě našel čas na trénování, říká k tomu Martin Kryl.
Příští turnaj Živnobanka Meridian Golf Tour 2001 se koná 9. 6. v Šilhéřovicích.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).