Menu Zavřít

VÝMĚNA VEDENÍ

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Sokolovská uhelná

Metalimex prosadil minulý týden změny statutárních orgánů Sokolovské uhelné. Mimořádná valná hromada společnosti Sokolovská uhelná (SU) odvolala na návrh společnosti Metalimex předsta- venstvo a dozorčí radu a zvolila nové členy statutárních orgánů nejmenší české hnědo- uhelné společnosti.

V představenstvu usedne generální ředitel Metalimexu Petr Otava a členka představenstva tohoto tuzemského obchodníka se surovinami Janka Vozárová. Z představenstva byl odvolán jeho šéf a dosavadní generální ředitel SU Miroslav Mutinský.

Nové představenstvo zvolilo po valné hromadě svého předsedu, kterým se stal první místopředseda výkonné- ho výboru Fondu národního majetku (FNM) Jan Stiess. Místopředsedkyní se stala náměstkyně ministerstva průmyslu a obchodu Milada Vlasáková. Pátým členem představenstva zvolili akcionáři dosavadního výrobního ředitele SU Františka Štěpánka, který byl následně jmenován novým generálním ředitelem hnědouhelné společnosti.

Do dozorčí rady byl za Metalimex zvolen jeho obchodní ředitel Chrudoš Barvík. Dalšími členy se stali Jan Juhelka z FNM, Peter Král, Miloslav Kožnar a sociálnědemokratický senátor Jiří Vyvadil.

CIF24

Vlasáková po valné hromadě prohlásila, že nejdéle do čtrnácti dnů by měla vláda rozhodnout o formě a podmínkách privatizace státního, zhruba 50procentního podílu uhelné společnosti, o kterou podle ní usilují čtyři koncerny ze Spojených st átů amerických. Termín, do kdy by měla být firma odstátněna, je prý nyní předčasné stanovit.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).