Dlouholetý sládek a manažer Jaromír Franzl, který „vynalezl“ nahořklou chuť piva Radegast, dříve znatelně nasládlého, byl na Svatováclavské slavnosti českého piva uveden do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Dnes sedmaosmdesátiletý odborník působil v oboru pivovarnictví od roku 1942 a s nošovickým pivovarem spojil závěr své
profesní kariéry. Nejvyšší české odborné ocenění, kterého se mu dostalo, je udělováno od roku 2002 Českým svazem pivovarů a sladoven. Pan Franzl do dnešních dnů působí v pivovaru jako průvodce pro vybrané exkurze. „Chtěl jsem, aby zdejší pivo bylo alespoň tak hořké jako to špičkové, plzeňské. Věděl jsem, že právě hořkost, která se může někomu zdát zpočátku nepříjemná, zachutná při druhém pivu a na třetí se pak vyloženě těšíte,“ vypráví Jaromír Franzl návštěvníkům.