Menu Zavřít

Výnosný pronájem

7. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Apartmány na horách

Až 150 tisíc korun ročně může vydělat apartmán v Krkonoších svému majiteli, který se jej rozhodne pronajímat na krátkodobé pobyty. Vyplývá to z údajů agentury Golding Travel, která pomáhá hledat rekreanty například pro projekt Apartmány Čertovka v krkonošském centru Harrachov.

„Odhaduji, že přibližně třetina kupujících nemovitost nabízí k pronájmu v době, kdy ji sama nevyužívá,“ říká Jaroslav Vondřička, ředitel developerské společnosti
V INVEST CZ, do jejíhož portfolia kromě Čertovky patří i další projekty druhého bydlení. Za apartmány v Harrachově, které mají rozlohu od třiceti do šedesáti metrů čtverečních, zaplatí zájemce od 1,5 do 4,7 milionu korun.

Jak vyplývá z údajů agentury Golding Travel, jsou apartmány zakoupené jako investice ročně vytíženy z padesáti až sedmdesáti procent. Průměrná ziskovost se tak dle typu a velikosti apartmánu pohybuje mezi 90 až 150 tisíci korunami ročně. Na výnosech se však negativně podepisuje zvyšující se úrok u hypoték. Největší zájem o pronájem apartmánů mají Němci, Nizozemci, Dánové a Rusové.

EBF24

Popisek: Harrachovské apartmány. Projekt Apartmány Čertovka nabízí byty od třiceti do šedesáti metrů čtverečních.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).