Menu Zavřít

Výprodej finišuje

15. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Ford

WT100

Americký koncern Ford Motor Company podle zdrojů blízkých vedení divize Premier Auto Group (PAG) zúžil okruh potenciálních kupců značek Jaguar a Land Rover ze šesti vážných zájemců na indické automobilky Tata a Mahindra & Mahindra a fond One Equity Partners, vlastněný americkou investiční bankou JP Morgan.
Výprodej luxusních značek, kterým chce Ford částečně řešit své současné finanční problémy, se tedy blíží ke konci. „Očekáváme uzavření dohody nejpozději na začátku příštího roku,“ říká mluvčí Fordu Tom Hoyt. Tři zájemci o koupi PAG mají nyní údajně předložit nabídku do třetího kola výběru.
Jednání pokročila tak daleko, že potenciální noví majitelé Jaguaru a Land Roveru už jednají s odbory automobilek a britskou vládou o zachování produkce na britské půdě a současného počtu pracovních míst. Neznámou zůstává cena obchodu. Analytici už dříve odhadovali cenu obou automobilek dohromady na zhruba miliardu liber.
Největší indická automobilka Tata dlouhodobě spolupracuje s italským Fiatem, s nímž vyvíjí ultralevný vůz pro evropské zákazníky. V Česku jí patří automobilka Avia. Indická dvojka Mahindra & Mahindra vytvořila pro nákup značek PAG účelové konsorcium s investičním fondem Apollo.

  • Našli jste v článku chybu?