Menu Zavřít

Výrobce obalů Pokart postaví nový závod v Holešově

10. 2. 2010
Autor: profit

Výrobce obalů Pokart postaví nový závod v Holešově za více než 40 milionů korun. První investor v tamní strategické průmyslové zóně zaměstná na sedm desítek lidí.

Autor: Martin Siebert

„Rozhodnutí společnosti Pokart podtrhuje fakt, že Strategická průmyslová zóna Holešov nebude sloužit jen velkým nadnárodním korporacím, ale pomůže i rozvoji regionálních firem. Zlínský kraj i CzechInvest věnovali přípravě zóny hodně úsilí tak, aby tu vedle sebe našli stejně kvalitní zázemí jak velcí investoři, tak právě menší místní podnikatelé,“ uvedl Stanislav Martínek, ředitel Divize Investice agentury CzechInvest.

WT100

Vývoj přílivu investic a zkušenosti z průmyslových zón, jako jsou Třinec Baliny nebo Valašské Meziříčí, podle něj ukazují, že otevření se místním podnikatelům se velmi vyplácí. CzechInvest i Zlínský kraj v současné době jednají o příchodu do zóny s několika dalšími společnostmi. „Podpis deklarace mezi Krajem a společností Pokart tak jen dva měsíce po dokončení stavebních prací fakticky odstartoval postupné obsazování holešovské průmyslové zóny,“ dodal Martínek.

Strategická průmyslová zóna Holešov se celkovou rozlohou 360 hektarů řadí k největším rozvojovým plochám v zemi. Investoři se mohou ucházet o pozemky o velikosti od 0,5 do 100 hektarů. Plochy lze v závislosti na konkrétních požadavcích investorů dále dělit či spojovat. Zlínský kraj si nechal od Fakulty architektury ČVUT v Praze zpracovat odbornou urbanistickou studii, která umožní nalézt vhodný pozemek pro každého investora.

  • Našli jste v článku chybu?