Menu Zavřít

Výrobce žaluzií Servis Climax chce odkoupit montážní firmu ve Švédsku

22. 8. 2019
Autor: Hynek Glos/Euro

Vsetínský výrobce stínící techniky Servis Climax chce odkoupit montážní firmu ve Švédsku, která by se měla stát zástupcem Climaxu na švédském trhu. Firma tak posílí export do Švédska. Smlouva by měla být podepsána v lednu. Climax by měl nejdříve odkoupit 75 procent švédské firmy a při splnění dalších podmínek do tří let získá zbývající podíl. Climax vyváží 60 procent produkce do více než 30 zemí.

Koncem loňského roku otevřel Climax ve Vsetíně novou výrobní halu. Další plánovanou investicí firmy je lakovna asi za 100 milionů korun, provoz by měla zahájit příští rok. „Jsme jedna z posledních firem v oboru stínicí techniky naší velikosti, která nemá vlastní lakovnu,“ uvedl majoritní vlastník a předseda představenstva Miroslav Jakubec. V hale se mají vyrábět i krycí plechy pro venkovní žaluzie. „To je další komponent, který si nevyrábíme sami,“ uvedl Jakubec. Firma podle něj nechce být závislá na externím dodavateli, uvedly to dnešní Hospodářské noviny.

Servis Climax je největším českým výrobcem žaluzií, markýz a další stínicí techniky, loni měla firma obrat 1,15 miliardy korun.

Nová vlna českého byznysu: Expanduj, dokud můžeš

 Nová vlna českého byznysu

Čtěte také:

Šéf Trinity Bank Lapčík: Stavíme osmý div světa

EBF24

Odkazuji ti podnik, dítě moje aneb Předávání firem v Česku

Nový trend v českém byznysu: rodinné investiční kanceláře

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).