Menu Zavřít

Výstaviště Praha bude hostit největší popkulturní událost ve střední Evropě

3. 5. 2018
Autor: Profimedia.cz

Fanoušci superhrdinů, fantasy a sci-fi žánrů i počítačových her si přijdou na své na prvním ročníku popkulturní akce PragueCon, která proběhne ve dnech 28. září až 30. září 2018. Organizátoři očekávají až 70 tisíc návštěvníků. Nad akcí převzala záštitu primátorka Adriana Krnáčová.

PragueCon nabídne program pro široké publikum. Ať už pro fanoušky kreslených superhrdinů, přes hráče počítačových her, čtenáře komiksů, až po filmové a hudební příznivce. Součástí akce budou také panelové diskuze a autogramiády filmových a seriálových herců.

„Sama jsem velkou fanynkou popkulturních filmů a seriálů, takže jsem nadšená, že v Praze bude největší akce svého druhu ve střední Evropě. PragueCon má samozřejmě také ohromný turistický potenciál. Výstaviště je navíc místo, které se snažíme rozvíjet a PragueCon by do budoucna mohl být jedním ze symbolů těchto změn,“ uvedla Krnáčová.

Hlavní filmový a seriálový program bude každý den zaměřen na jiné téma. Pátek bude věnován filmu Strážci galaxie, sobotu si mezi sebe rozdělí seriály Vikingové a Soumrak templářů, neděle bude zaměřena na seriál Hra o trůny.


Další knihu Píseň ledu a ohně píše robot:

Hra o trůny ve spárech robotů. Další díl píše umělá inteligence

 Arya Stark - naživu


„Záběr akce je opravdu rozsáhlý. Nejsme klasický ComicCon, který se soustředí primárně na komiksový svět, ale my chceme ukázat veškeré subkultury, které se světem fantasy a sci-fi pojí. Další velkou součástí akce je pak mezinárodní eSport turnaj ve hře Counter-Strike, který se bude v České republice v takovém rozsahu konat vůbec poprvé,“ přibližuje režisér PragueConu Roman Bratislav Janečka.

ebf - tip - debata

Rozpočet akce přesahuje 40 milionů korun, řekl webu Euro.cz spoluorganizátor PragueConu Stanislav Adámek. Očekáváme až 70 tisíc návštěvníku, dodal Adámek.

Přečtěte si také:

Hra o trůny i o klima: Seriálová hvězda zachraňuje svět


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).