Menu Zavřít

Výtěžek z kolekce šperků podpoří přednášky o vodě

19. 6. 2013
Autor: Redakce

Novou autorskou kolekci šperků představila přední návrhářka Jitka Sofia Mlynarčík, spolumajitelka společnosti JK Jitka Kudlackova Jewels.

V době těsně po povodních symbolicky představila kolekci nazvanou Voda. „Většina kolekcí vznikala delší dobu, i rok,“ říká Jitka Sofia Mlynarčík a pokračuje: „Ale Voda přišla jako vnuknutí, jako hlas, který mi říkal, co mám dělat. Viděla jsem před sebou vodu takovou, jakou ji miluji. Zvuk kapek deště na římse. Kaluže. Amazonka. Jezera … Celá kolekce byla hotová za dva měsíce.“ Kvůli povodním čekaly šperky na své představení o několik dní déle, vody bylo přeci jen příliš.

Kolekce šperků Voda tvoří pět částí. Kapky, Déšť, Kaluže, Potůček a Řeka. Jednotlivé šperky připomínají starobylé symboly. Jsou ručně vyráběné ze čtrnáctikarátového zlata, bílého, žlutého a červeného, kombinovaného s tahitskými a sladkovodními perlami, diamanty s briliantovým brusem, akvamaríny a olivíny.

ebf - tip - debata

Kolekci pokřtil herec Jaroslav Dušek, hydrolog a objevitel pramenů Amazonky Bohumír Janský a autorka přednášek o vodě Diana Siswarton. Právě na přednášky dvou kmotrů výstavy bude věnován výtěžek z výstavy šperků. Ta bude v reprezentativní prodejně JK Jitka Kudlackova Jewels v budově Filadelfie až do 7. července k vidění kompletní, poté si již zákazníci budou moci rezervované šperky odnášet.

Firma JK Jitka Kudlackova Jewels patří k nejvýznamnějším hráčům na českém šperkařském trhu. Ve firmě pracuje 18 zaměstnanců. Firma působí na trhu dvaadvacet let, svůj první obchod otevřela před sedmnácti lety.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).